nieuwe geit

Er is een nieuw geitje bij ons komen wonen. Kom gauw langs om haar te begroeten.

Het is zo maar weer lente op de Dierenweide. Een paar  weken geleden zijn er cavia's geboren en afgelopen weekend liepen er zo maar negen kuikens bij een kip. We zijn er heel blij mee.cavias kleinkip klein

Op Hemelvaartsdag werden bij de Dierenweide Goverwelle allerlei activiteiten georganiseerd. Zo werden de schapen geschoren zodat ze weer lekker koel de zomer in gaan, Ook kon je je laten schminken. En was er een demonstratie wol spinnen. Daarnaast werden er nog diverse lekkere dingen verkocht zoals ijsjes. Al met al een hele gezellige middag met mooi weer.

fotocollage 

Kom naar onze gezellige feestdag die wij organiseren i.v.m. Dierendag. Dat vieren we eerder om beter weer te hebben. Op 17 september is er op de Dierenweide een nazomerfeest. Van 13 tot 17 uur gebeuren er leuke dingen voor kinderen zoals een lunch maken voor de dieren, of je laten schminken als een dier, of zelf cakjes versieren. Ook is er een springkussen en alle bezoekers kunnen smullen van poffertjes of lekker boerenijs. We beginnen met de lunch voor de dieren om 13.30 uur. Daarna kunnen de kinderen van alles gaan doen. En tussen door eventueel wat drinken, ijsje of poffertjes en genieten van alle gezelligheid. 

Dierenweide Goverwelle Voorzijde

Om dit allemaal te kunnen blijven organiseren hebben we vrijwilligers nodig. We zijn erg blij zijn als er mensen vrijwilliger willen worden. Kom eens op de koffie/thee dan kunnen we vertellen wat vrijwilliger zijn inhoud en maken we een rondje langs alle dieren.

 DSC 0013 klein

De dierenweide bestaat 25 jaar!

feest25jaar 4

Lees meer: De dierenweide bestaat 25 jaar

We hebben de kippen los gelaten omdat de ophokplicht voor vogels is opgeschort.
Ze waren wat onwennig met de vrijheid die ze kregen maar al gauw scharrelden ze weer gezellig
keuvelend met elkaar door de weide.

kippen weer los 

 
De Dierenweide is elke middag open, behalve op de maandag en dinsdag. Op de maandag zijn we gesloten en op de dinsdag zijn we in de ochtend open. De andere dagen kunt u ons bezoeken van 14-17 uur. 

De zomer is weer vollop begonnen. Dat betekent dat de temperatuur overdag kan oplopen tot 30 graden of hoger. Als dat gaat gebeuren is het beter om de dieren maar ook de vrijwilligers met rust te laten. We zijn dan dus niet open.  

honing

Goudse honing (zo lang de voorraad strekt) - € 8,- voor een grote pot en € 6,50 voor een kleine pot.

jam2

Huisgemaakte jam € 3,50.

 

 

Het komt nog wel eens voor dat we huisdieren zoals een konijn of cavia aangeboden krijgen om voor te zorgen. Zeker als de zomervakantie nadert. Maar helaas kunnen we geen gebruik maken van dat aanbod. Wij vangen geen afstands- of vakantiedieren op. Wij hebben eigen dieren en een bewust beleid omtrent aanschaf van dieren. De dierenbescherming en diverse stichtingen in de omgeving houden zich specifiek bezig met de opvang van konijnen, cavia's, knaagdieren en vogels. Deze zijn te vinden op internet.

Website ontwikkeld en ontworpen door Webburo Spring