De dieren, daar gaat het natuurlijk allemaal om. We stellen ze graag aan u voor. In onze kinderboerderij kunt u onze ezels, geiten, schapen, kippen en hanen, eenden, konijnen, cavia's, mooie voliere vogeltjes en duiven ontmoeten.

U kunt mais kopen voor de kippen. En de cavia's of konijnen aaien. 

 Ezels

   

De grootste dieren op onze kinderboerderij zijn de twee ezels Kaya en Rico, twee lieve bruine ezeltjes. Ze spelen met elkaar en zijn meestal heel lief. Wilt u weten wie van de dieren u kunt adopteren? Leest u hier meer...

Schapen en geiten

 

 

Schapen kunnen wel 20 jaar worden! We hebben fraaie Clun Forestschapen met hun zwart/donkerbruine koppen met opstaande oren, de bekende Texelaar en het Bonte schaap. Wilt u een van onze schapen of geiten adopteren? Leest u dan hier meer...

We hebben bovendien allerlei geiten, kleinere en grotere. De kleinste is het dwerggeitje, klein maar goed bestand tegen allerlei soorten weer!

Kippen

Zijdehoenders, Barnevelders, Wyandottes, Brama’s, Franse Faverolles, Hollandsche Kuifhoenders en Krieltjes, dat zijn zo’n beetje de soorten kippen en hanen die rondscharrelen.

Met de kippen op stok gaan betekent: we gaan vroeg naar bed. In ons kippenhok zie je ook overdag kippen op stok zitten, want daar rusten ze ook uit. In de kleine hokjes in het grote kippenhok leggen de kippen hun eieren. Elke dag wel een paar.

Adopteer een kip-op-stok (of haantje-de-voorste)...

Cavia's en konijnen

In de lente en zomer hebben we konijnen en cavia’s buiten in diverse hokken, op het gras. Wanneer het te koud wordt, verhuizen ze naar ons binnenhok met een grotere ruimte voor de konijnen en een deel waar de cavia’s vrij rondlopen.

Twee kinderen tegelijkertijd mogen in de hokken om de konijnen en de cavia’s te aaien. We helpen daarbij natuurlijk graag!

Onze dieren cavia1 

Onze dieren cavia2

Ook de cavia’s zijn allesbehalve standaard: de gladde cavia’s en die met plukjes haar kennen de meesten wel. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een Tesselaar, een cavia met lange haren, die regelmatig geborsteld en zelfs geknipt moet worden. Wil je een superzacht vriendje een fijne tijd geven? Dan kan je een cavia of konijn adopteren. Hoe? Dat lees je hier.

Vogels en duiven

CSC 0107 

De vogels in onze volière (of grote vogelkooi) zorgen v o or veel gezelligheid. Mooie rijstvogeltjes, kleurige parkieten, valkparkieten, zebravinken, kanaries, zacht roekende tortelduifjes en diamantduifjes. Ook is er een duiventil met kapucijner duifjes.

Rijstvogeltje kl 

Geniet nog meer van onze vogeltjes door er een of meer te adopteren.

Website ontwikkeld en ontworpen door Webburo Spring