agenda dierenweide goverwelle kinderboerderij gouda

Agenda

Is het boven de 30° dan blijven onze deuren gesloten!

CORONA UPDATE

dierenweide goverwelle dieren knuffelen kinderboerderij gouda

Dieren knuffelen mag!

Je mag onze dieren aanraken en knuffelen, natuurlijk als de dieren dat zelf ook willen. In de konijnenvilla kan je lekker zitten en konijnen aaien bijvoorbeeld.

dierenweide goverwelle spelen kinderboerderij gouda

Met een zandbak, een glijbaan, rekstokken, een klimwandje en allerlei buitenspeelgoed is het heerlijk spelen, vooral voor de jongste kinderen!

dierenweide goverwelle kleinschalig kinderboerderij gouda

Kleinschalig en toch…

Gelegen onderaan de dijk, in het uiterste puntje van Gouda, waar je de stadse drukte vergeet , zijn we groot in vriendelijkheid, betrokkenheid

De volgende brief is naar het wijkteam van Goverwelle gestuurd:

"De Dierenweide Goverwelle, gelegen onder aan de dijk richting Haastrecht, is een kleinschalige kinderboerderij, gerund door uitsluitend vrijwilligers.
De kinderboerderij is gestart in 1996 op verzoek van de wijk Goverwelle. De bewoners zagen de kinderboerderij als een goede aanvulling in de ontwikkeling van hun kinderen in het omgaan met dieren. Wij hopen in 2021 het 25-jarig bestaan te vieren, maar door een tekort aan vrijwilligers is het mogelijk, dat wij deze viering niet meer kunnen organiseren en moeten sluiten. Ondanks oproepen bij gerelateerde instanties en de media melden zich geen nieuwe vrijwilligers aan.

 

Wat doet een vrijwilliger bij de Dierenweide:

  • Verzorgen van voedsel voor de dieren.
  • Schoonmaken van stallen en hokken.
  • Gedurende openingstijden aanspreekpunt voor de bezoekers.
  • Assisteren bij het organiseren van evenementen op de Dierenweide. Jaarlijkse hoogtepunten: Het scheren van de schapen en Werelddierendag.

Na een inwerkperiode wordt ervan uitgegaan, dat de vrijwilliger in principe zelfstandig kan werken, volgens een rooster. Het streven is om 1x per week een dienst van 2 of 3 uren op de Dierenweide uit te voeren.

De Dierenweide maakt onderdeel uit van de wijk Goverwelle, dan mag ervan uitgegaan worden, dat de wijk ook zijn verantwoordelijkheid neemt in de continuïteit van de Dierenweide. Momenteel werken er meer vrijwilligers van buiten Goverwelle op de Dierenweide, dan er in de wijk wonen. 

Het bestuur van de Dierenweide doet dan ook een dringend beroep op de inwoners van Goverwelle om zich aan te melden als vrijwilliger bij de Dierenweide en zo de continuïteit te kunnen waarborgen."

Website ontwikkeld en ontworpen door Webburo Spring